Hong Kong kleurt oranje - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Bas Joosten - WaarBenJij.nu Hong Kong kleurt oranje - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Bas Joosten - WaarBenJij.nu

Hong Kong kleurt oranje

Door: Bas

Blijf op de hoogte en volg Bas

09 Mei 2010 | Hong Kong, Hong Kong

Hallo Iedereen,

Vorige week geen blog, excuses, ik was in de stad met Anoek, mijn zus! Ik kan me niet meer alles herinneren van afgelopen twee weken, maar ik zal weer wat proberen op te schrijven.
Allereerst alle moeders een fijne moederdag! Nu zit ik in de echte examens, en daar heb ik de afgelopen twee weken dan ook bijna al mijn tijd in gestopt. Hong Kong is prachtig en het is hier geweldig als je tijd hebt om alles te doen. Maar dat is deze periode een beetje moeilijk in verband met de examens.
De examens zijn erg belangrijk, voor de tweedejaars zijn dit de echte eindcijfers, en voor sommige universiteiten geeft dat de doorslag of ze mogen komen of niet. Voor vele ook niet want je word geselecteerd met een “Predicted Grade” Dat is een cijfer dat leraren je geven om basis van je werk door het jaar heen (de 1e jaars end of year exams zijn daar ong 50% van, daarom zo belangrijk). Universiteiten in de VS nemen je daarmee aan, maar universiteiten in Engeland geven je een offer dat je dan moet halen voor je echte cijfers.
Maargoed, vrijdag was het koningendag en dan ging alle druk er even vanaf. Er is een grote nederlandse gemeenschap in Hong Kong, en het uitgaansgebied was dan ook oranje. Er is een nederlander die daar een club heeft, en daar hingen dus grote posters met ‘Leve de Koningin’ etc. Ze speelden Guus Meeuwis en zelfs Rowen Heze hier midden in Hong Kong.
Toen zag ik op zondag mijn zus dus weer na ongeveer 4 maanden. De eerste minuut was het heel raar en ontzettend leuk, en daarna was het net alsof we elkaar de dag ervoor nog hadden gezien. Ze had twee vrienden bij zich, Jorn en Vivianna. We hebben die dag een rondje gemaakt door Hong Kong, alle touristische dingen die ik nu toch al wel een aantal keren heb gezien, maar dat maakt niet uit. Het was ontzettend leuk. Je merkt toch dat het anders is, de humor en de omgang met de mensen hier. Taal maakt een groot verschil, en zelfs dialect is anders.

Helaas heb ik ze daarna bijna een hele week niet kunnen zien, omdat ik 4 examens had. Het was belachelijk stressvol. 2 gingen er helaas extreem slecht, maar 2 gingen er wel goed. Nu niets meer aan te doen. Toen het eindelijk vrijdag was, kwamen Anoek, Jorn en Vivianna naar mijn campus. Ze kwamen al aan toen ik nog in mijn examen zat, dus mijn kamergenoten (Xavier, Hong Kong en Mehrdad, Iran) waren ze van het metrostation gaan halen. We hebben eerst mijn kamer bekeken, die ik voor de gelegenheid maar eens had opgeruimd. Later zijn we rond de campus gelopen en hebben Marlies en Anne-Margreet bezocht. Mijn tutor (een leraar die als soort van ouder functioneert) had ons uitgenodigd om bij hem even iets te komen drinken. Was allemaal erg leuk. Ik had het idee dat ze erg onder de indruk waren van alle maffe dingen die ze zagen en hoorde op de campus.
Daarna zijn we met de bus naar Sei Kung gegaan. Een soort van vissersplaatsje dichter bij school en daar hebben we gegeten. (bedankt Oma!) Toen terug naar de school en zijn ze nog mee gekomen naar de trappen (waar we in het weekend de avond door brengen).

Dinsdag zie ik ze weer, want dan heeft mijn Tutor ze uitgenodigd om bij hem te komen eten.
Het was een rare week, heel leuk met mijn bezoek, maar ook heeeel stressvol met school. En dat terwijl iedereen in nederland vakantie heeft. Dat maakt het soms nog wat moeilijker haha. Gisteren was ik een jaar samen met Davine, en maakt het dan wat moeilijk om je te concentreren op het schoolwerk. En ook vandaag niet thuis zijn met moederdag is raar. Het zijn de kleine dingetjes.
Over 3 weblogs ben ik alweer thuis en zit de helft er alweer op. Ik realiseer me dat de weblogs een beetje negatief klinken misschien de laatste tijd, maar ik zou hier voor geen goud weg willen. Alle prachtige dingen die je alleen op een plek als deze mee zou kunnen maken raak ik steeds meer gewend aan. En dan vergeet je ze sneller, en vergeet je ze ook op te schrijven.

Tot volgende week!

• 09 Mei 2010 - 06:11

Tiny:

Hey Bas,

Ja ,ik heb je inderdaad gemist vorige week. Maar zo trouw als jij iedere week schrijft, is het je vergeven. Een beetje heimwee hoor ik tussen de regels door toch wel. Dat mag ook wel maar je zegt het zelf, je krijgt er zoveel voor terug. De koninginnedag verliep hier in Zeeland helemaal prima. Het goot 's morgens in Wemeldinge maar is Middelburg werd het droog. Het ag er weer als vanouds oerhollands en gezellig uit. Hier in het zuiden was het wel droog de hele dag. Gelukkig!
    De dodenherdenking, 4 mei op de Dam, werd verstoord door een man die begon te schreeuwen tijdens de twee minuten stilte. Er brak even paniek uit, op tv goed te zien maar uiteindelijk ging ales weer gewoon verder. Achteraf bleken er toch verschillende gewonden te zijn gevallen. Ik zat ernaar te kijken, het zag er wel eng uit.
    De meivakantie is inderdaad heel lekker. Even op adem komen. Het weer zit hier niet echt mee. Het regent.
    Vandaag is het droog en de zon begint al te schijnen, misschien hebben we de komende week meer geluk.
    Ik wens je veel succes met je examens, hou vol! Het zijn nog maar een paar weken.

Groetjes Tiny

• 09 Mei 2010 - 06:31

Margreet:

Pas als je je cijfer hebt weet je hoe slecht iets echt is gegaan; vaak valt dat toch wel weer mee... Je wordt enorm verwend met zoveel bezoekers al in je eerste jaar, maar het zorgt ook voor wat stress want hoe verdeel je je aandacht zo dat je en je bezoekers voldoende kunt geven en school? Inderdaad nog maar 2 weekenden te gaan en dan zit de helft er voor jou al weer op. En weet je wat het gekste is: de tweede helft gaat nog sneller... Dus: geniet zo lang het kan...

• 09 Mei 2010 - 07:23

Mama:

Lieve Bay,
    Joep heeft net alleen het moederdagontbijt gemaakt.best wel vreemd,maar 1 kind aan mijn bed.
    Daarna meteen als verrassing de foto's van jullie twee bij jouw weblog. De dag kan voor mij niet meer stuk.
    Kerel, gelukkig is het eind bijna in zicht wat betreft je werk.
    Ons weekje Italië was lekker,heeeeeel veel mooie auto's gezien en heeeeeeel veel regen en zelfs overstromingen gehad.
    De laatste dag doorgebracht in ANnecy (Frankrijk).waar het een beetje beter weer was en toen we zaterdag thuiskwamen scheen zelfs de zon.
    Menke,hawt dich good,ich denk aan dich en knoevel dich in gedachte ens good!!!!!
    Liefs,mama

• 10 Mei 2010 - 12:44

HWC:

ipv UWC...Sjiek jullie te zien op de foto zus en broer, zo ver weg maar ook in gedachten bij jullie en aan de sms.
    Die Joep toch...alles alleen moeten doen.
    Maar ook voor mij de eerste moederdag heel bijzonder....
    Ja bas de weken vliegen voorbij..op het GHC nu nog maar 6 weken te gaan en dan vakantie!!
    Hier koud voor de meivakantie maar we gaan er toch op uit.
    Veel plezier nog samen met je zus Anoek en tot as zondag p het nieuwe blog. De buurtjes van nr 24.

• 10 Mei 2010 - 13:50

Marion En Joop:

Hallo Bas,

Ik lees altijd met plezier je verslagen.

Leuk dat Anoek nu alles eens met eigen ogen kan bekijken.

Zo te zien is het bij jullie beter weer dan hier.

Hier is het historisch koud voor mei. Ik probeer af en toe buiten te zitten, maar dan wel met een trui aan!!

Groetjes van ons allemaal

• 11 Mei 2010 - 01:06

Lieke:

Heehee! :D Leuk verslag hoor! Heel veel succes met je examens! Hou je hoofd boven water en geniet van de laatste paar weekjes, voornamelijk met de tweedejaars! Ik zie je vast snel weer, ga je naar de beursuitreiking dit jaar? Een dikke kus uit het warme Costa Rica! Lieke

• 13 Mei 2010 - 13:38

Vivianna:

Hoi Bas!
    Leuk, die foto's! Wij zijn helaas weer terug in Nederland. Ik heb het echt helemaal geweldig gevonden en mis het nu al allemaal.
    Ik hoorde van Anoek dat je afgelopen twee examens redelijk zijn gegaan? Veel succes met de laatste en nogmaals heel erg bedankt voor die bijzondere ervaring op de campus.
    Oja, en tot snel in Nederland!!

Ps. ik was inderdaad bijzonder onder de indruk van al die maffe dingen op je campus haha!