Mandla Langa - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Bas Joosten - WaarBenJij.nu Mandla Langa - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Bas Joosten - WaarBenJij.nu

Mandla Langa

Door: Bas

Blijf op de hoogte en volg Bas

21 Maart 2010 | Hong Kong, Hong Kong

Goede zondagmorgen!

Alweer is er een week omgevlogen! Nu ik een week terug op school ben begint het werk weer te komen. Nu op de korte termijn valt het wel mee, maar over 3 weken zijn mijn final orals voor nederlands, en de deadline voor een aantal grote werkstukken zijn ook rond die tijd. Verder naderen we voorzichtig het einde van het jaar dus moet ik beginnen te denken aan het einde jaars examen etc.

Dinsdag kwamen er twee universiteiten bij ons op bezoek. De eerste die ik echt heb bijgewoond en ze klonken beiden wel leuk. Beiden in het verenigd koninkrijk. Woensdag was er wel iets bijzonders. Een groep van onze school had een optreden gegeven op het zuid-afrikaanse consulaat in Hong Kong. Hier was een zuid-afrikaanse schrijver, Langa Mandla. Hij was zo onder de indruk dat hij onze school wilde bezoeken en met ons wilde praten. Woensdag kwam deze meneer dus op school en vertelde zijn levensverhaal. Hij was in de tijd van de apartheid een tegenstander van het regime en heeft 101 dagen in de gevangenis gezeten. Hierna uitte hij zijn mening via het schrijven vanuit ballingschap in Zimbabwe. Hij is een goede vriend van Nelson Mandela, met wie hij de samenwerkte in de tijd. Een interresante man, en goed om dat alles te mogen horen en meemaken. Maar hij praatte voor 3 uur en dat was wel een beetje lang.

Donderdag was weer druk met de service etc dat ik op die dag doe. Nu word het extra druk voor Initiative for Peace. Maandag (morgen) hebben we een IFP Change of Pace day. Waar we een dag organiseren waar we de hele school bezig houden met wat we doen. Verder hadden we gister weer een daycamp, daarna gingen we naar een andere school in Hong Kong (chinese international school) waar er een internationale NGO beurs was. We presenteerde ons project, IFP hier. En hebben een goede som geld opgehaald. Ook was er op de GHCdag een initiatief dat ons doel steunde (pim, joost, brian, bedankt!).

Omdat ik vrij veel tijd had heb ik wat op hyves gekeken, en vond ik de UWC hyves weer. De selectie is nu in de derde ronde en iedereen is nu zenuwachtig of ze door zijn of niet. Voor mij is dat pas een jaar geleden. En ik weet het nog heel goed. Het kan snel gaan…

Vandaag is de lente begonnen, met de verjaardag van mijn vader. Hartelijk gefeliciteerd papa, maar we skypen nog!

Een relatief rustige week, maar dat is waarschijnlijk stilte voor de storm.
hou me op de hoogte!

Bas

• 21 Maart 2010 - 06:46

Rozette Joosten:

Lieve Bas
    Hartelijk gefeliciteerd met papa's verjaardag !
    Ik heb gisteren geskypt en Joep zat ernaast met zijn bijna krullend langhaar ,hij kon er niet vanaf blijven ,hij is er trots op .[denk ik]
    In Limburg schijnt de zon maar hier regende het pijpenstelen en nu ziet het er ook somber uit ,ik ga om 11uur naar een franse film hier om de hoek ,dat is het beste met zo'n weer. Om te gaan golfen is te nat ,toch moet ik het weer gaan oppakken ,je mama en papa zijn al geweest vertelde hij gisteren .
    liefs Rozette

• 21 Maart 2010 - 06:59

Rene:

Hé Bas! Bedankt! Als je thuis komt gaan we een baantje lopen. Zul je eens wat zien ! Het lukt ons alleen nog niet om met een balletje te spelen.. Verder is hier alles ok ! Groet, paps

• 21 Maart 2010 - 07:42

Mama:

Goedemorgen lieverd!
    We hebben net voor papa gezongen en hem zijn cadeautjes gegeven. We blijven nog even rustig liggen,voordat we gaan ontbijten. Vanmiddag met skypen hoor je meer . Tot straks ! Dikke kus van mama.

• 21 Maart 2010 - 07:55

Tiny:

Hey Bas,
    Goedemorgen vanuit Sittard. Ik heb je verslag van deze week weer gelezen. Mij valt op dat je Nederlands een engels accent krijgt. Dat is helemaal niet erg ik vind het wel grappig. Je praat natuurlijk vrij weinig Nederlands daar in het buitenland.
    Vandaag zit ik niet alleen aan de computer. Thijs logeert hier en zit naast mij. Met een grote doos tekenpotloden is hij een tekening aan het maken.
    Vanmiddag ga ik naar een presentatie van een boek. Het boek gaat over een flink stuk van mijn familie en is geschreven door een nicht van mij. Een echte schrijfster in de familie dus. Een verhaal over mijn tante, mijn oma, mijn overgrootoma en mijn betovergrootoma. Ik ben heel benieuwd.
    Daarna ga ik uiteraard nog naar je vader's verjaardag.
    Tot de volgende week maar weer.
    Groetjes Tiny

• 21 Maart 2010 - 08:01

René:

Bedankt voor je ontbijt!! Goed idee. Net ging de deurbel en stond er een grote mand vol met lekkers voor de deur! We gaan nu eten. Nogmaals bedankt en tot vanmiddag. Gr. Paps

• 21 Maart 2010 - 08:36

Isy:

Lieve Bas, we verheugen ons iedere keer weer om je verhaal te lezen. Het lijkt wel of geen een week hetzelfde is. Natuurlijk houdt ook Davine ons "een beetje" op de hoogte. Succes weer komende week en ook namens ons van harte proficiat met je vader.
    Liefs en namens Davine hugs en een dikke kus.

• 21 Maart 2010 - 09:18

Margreet En Jan:

Dag Bas, Proficiat met verjaardag van je vader! Straks bij terugkeer - nog maar 10 weken - extra feest! Of de lente echt begonnen is, daar twijfelen we vandaag wel even aan: de kachel snort en buiten is het miezerig en vooral kil...
    Tot blogs!

• 21 Maart 2010 - 16:08

De Buurtjes Nr 24:

hoi Bas, net nog gezien met skypen bij pap en mam op de verjaardag!
    Leuk idee...ontbijt op bed en dat geregeld vanuit HK.
    Walson is maar wat trots op zijn horloge zoals je zag! Tot volgende week op het blog.
    Henry,Christel en Walson.

• 21 Maart 2010 - 20:29

Hellen K:

Hallo Bas, hier een woordje van ons. Het is onvoorstel wat je allemaal meemaakt, daar! Het was vandaag erg gezellig bij jullie thuis. Groetjes, fam Keulers

• 21 Maart 2010 - 20:39

Hellen:

Hey basje
    Dit berichske sjrief ich Waal zellef, et veurige het diene pap gesjreve
    dich hubs inderdaad weer sjpannende denger mitgemaak en dich amuseers dich volgens mich erg good.
    Waor inderdaad gezellig op de verjaordaag.
    Groetjes en tot in juni,
    hellen en de res van de family

• 21 Maart 2010 - 20:41

Rene:

Je moet Hellen niet geloven...

• 21 Maart 2010 - 22:11

Marianne:

Hoi Bas,

Wij zijn vandaag een dagje op en neer gereisd met de trein. Volgens mij waren je ouders nog niet aangekleed toen ik belde dat ik een half uur later op het station in Sittard zou staan. De verjaardagsvisite begon dus wat vroeger dan gepland.
    Weer een nieuwtje uit de familie gehoord (he Patrick), en ik heb nog doorgesproken hoe Sander zijn logeerpartij eruit gaat zien. Donderdag 1 april (geen grap) moet ik naar het ziekenhuis, en Sander gaat die dag met de trein naar Eindhoven waar je vader hem gaat ophalen. Hij voor het eerst zo'n stuk alleen met de trein! Moet er niet aan denken dat hij over 3 jaar ook zo'n reis zou gaan maken net als jij hebt gedaan.
    Als je al ziet hoe ver jij al weer bent gekomen in 1 jaar. Wat kan er dan wel niet gebeuren in 3 jaar?
    Nu op dit moment is de eerst komende maand belangrijker.

groetjes en heb weer een goede week,
    Marianne