Nederlands
Door: Bas
Blijf op de hoogte en volg Bas
18 April 2010 | Hong Kong, Hong Kong
Deze weblog is mijn laatste oefening nederlands voor ik morgen (maandag) rond 12 uur (06:00 uur nederlandse tijd) mondeling examen heb. Hier heb ik dus de afgelopen week heel veel tijd aan besteed.
Maandag viel er een grote druk van me af. Ik moest mijn aardrijkskunde IA inleveren, een economie test maken en een economie essay inleveren. Anne kwam die dag terug naar school, dus we hadden met de andere Nederlanders bedacht om een warm welkom te organiseren. We wisten niet precies hoe laat ze zou komen, maar we haalden het niet na school om naar het vliegveld te gaan. We zaten dus om half 4 met z’n drieen bij de poort, in oranje, en wat chinese cadeautjes om weer in de sfeer te komen.
Om half 6 hebben we opgegeven. We bedachten ons toen dat Anne niet de normale KLM vlucht had van amsterdam naar hong kong, die om 2:30 aankomt, maar via parijs vloog. En dus ieder moment kon aankomen. Niettemin, toen ze rond 8 uur op de campus was was het leuk om haar weer te zien.
Ze had cadeautjes mee van thuis, paasbroodjes die net een beetje te laat kwamen (brood met haar is wonderbaar) maar ook lekkere paaseitjes, stroopwafels en een ontzettend lieve verassing van Davine. Verder was er mijn camera! Om alle ervaringen goed vast te kunnen leggen heb ik nu een spiegelreflex camera, heel erg mooi!
Ik heb hem meteen kunnen gebruiken om foto's te maken van de Art exhibition die er was deze week in de gymzaal als eind examen project van alle art-studenten. Was erg professioneel en mooi gedaan!
Woensdag hadden we collegemeeting, waar de hele school bij elkaar moet komen om dingen te bespreken die besproken moeten worden, om eerlijk te zijn vaak saai en langdradig, deze woensdag viel dat mee.
Vrijdag was de highlight van deze week. Voor alle 2ejaars was het namelijk de laatste schooldag op LPC. Zij hebben nu twee weken vrij om te studeren totdat de examens beginnen. Net als in nederland organiseren ze iets leuks, en savonds hebben ze dinner en dan een feest.
Het ‘leuke/grappige’ gedeelde in de ochtend heb ik helaas gemist, want ik sliep tot half 11. Om 11 uur begon de “2ejaars show” waar een groep 2e jaars leerlingen de leraren uitbeelden in een soort toneelstukje. Als een karikatuur min of meer. Dit was ontzettend grappig, vooral ook omdat de leraren er zelf ook waren. Later in de middag kwam iedereen bij elkaar voor een hapje en een drankje, voor de 2e jaars in bussen vertrokken naar het restaurant waar hun ‘graduation dinner’ was. Toen ze later die avond terug kwamen was er een feest in de kantine. Dit is anders dan vorig jaar, toen het net als het dinner op een speciale locatie was. Door incidenten met alcohol vorig jaar mocht dat dit jaar niet meer.
Zaterdag is het dan nog maar 2 dagen tot het mondelinge examen. Dan schrik je, en als de schrik is gezonken draai je je nog eens om in bed. Toch maar opgestaan rond 10 uur, en er nog maar eens voor gaan zitten. Ook nog even met Joep geskyped tussen het werk door.
Door de aswolk zit het vliegverkeer vast zoals jullie allemaal weten. Een goede kennis zat vast in Hong Kong, en daar ben ik zaterdag avond dus op bezoek gegaan, en lekker gegeten. Het is altijd leuk om even van de campus af te komen en nederlands te praten. Normaal is er wel gelegenheid om de stad in te gaan, maar je doet het toch minder snel, vooral in deze examentijd.
Hopelijk zijn jullie weer een beetje op de hoogte van deze week. Ik merk hoe moeilijk het voor me word om aan het einde van de week alles te herinneren dat ik heb gedaan in een week.
Groetjes van uit Hong Kong
18 April 2010 - 09:20
Rene:
Bas, heel veel succes morgen!
Doe rustig aan, dan lukt het zeker. Nog een paar weken er tegen aan en dan kom je weer terug naar Nederland. Over twaalf dagen komt Anoek naar HK. Die telt de dagen af en kan bijna niet meer wachten! Groeten uit een zonnig Geleen.
18 April 2010 - 09:34
Mama:
lieverd,
morgenvroeg(heel vroeg voor ons) denken we aan je. Wat het ook wordt, we weten dat je heel goed je best ervoor hebt gedaan!
Heel veel succes !!!!
Heel veel knuffels en liefs van mama -
18 April 2010 - 09:44
Pim:
haa baske,
Succes morgen he. We hebben allemaal vertrouwen in je;) Ben blij als je weer hier bent want me missen je hoor:P
18 April 2010 - 10:37
Jan En Margreet:
Heel veel succes morgen met je selftaught! Gek eigenlijk dat je zo'n vak inderdaad vooral als doe-het-zelf-vak moet doen, maar wel heel prettig als je dat nu al afsluit, zodat je volgend jaar het een stuk rustiger (??) hebt....
18 April 2010 - 12:36
Marlies:
He bas, We gaan morgen gewoon een dikke zeven krijgen! Nee serieus, we kunnen het! :D succes vanavond met het leren! -
18 April 2010 - 13:03
Julie:
Hee Bas!
Succes met je mondeling! Staan ergens die foto's van de arts exhibition? xxx -
18 April 2010 - 13:04
Isy:
Lieve Bas
Ook van ons allemaal heel veel succes. Je hebt er hard voor geleerd. Meer dan je best doen kun je niet. We hebben alle vertrouwen in je. Ook voor Marlies veel succes. Hugs en liefs van ons. -
18 April 2010 - 14:55
Marianne:
Ik vond het toch al knap elke keer dat je alles nog wist te noemen over de hele week. Zeker ook met de spanningen erbij van de data dat je weer iets af moet hebben en examen moet doen.
Ik sluit me dan ook aan bij mijn voorgangers om je heel veel succes te wensen voor je Nederlands morgen.
Met je nieuwe fototoestel hoop ik binnenkort weer foto's van je te zien.
Hier in Breda weinig nieuws. Nu met het mooie weer is het geen straf dat ik nog niet alles kan en mag. Gelukkig kost het me geen moeite om een terrassen-vergelijkings-onderzoek voor mezelf te doen!!
groetjes,
Marianne -
18 April 2010 - 15:37
Tiny:
Hey Bas,
Ik was vanmorgen al vroeg weg en zit nu pas aan de pc. Het ziet er naar uit dat het morgen wel goed komt, met al die goede wensen. die kun je natuurlijk nooit genoeg hebben. Dus hier ook die van mij: Veel succes! Je kunt het!!! Slaap goed vannacht, dat helpt ook altijd wel.
Hier is het echte lente dit weekend. Geen vuiltje aan de lucht. Zelfs geen vliegtuig, hihi. De koningin reist met de trein naar Denemarken,Balkenende kan niet naar de bgrafenis in Polen, de renners voor de Amstel Gold race, die uit Spanje moeten komen, kunnen niet op tijd op aanwezig zijn. Reizigers op Schiphol die al vier dagen vast zitten in Nederland. En dat allemaal door een vulkaan in Ijsland die heerlijk aan het uitbarsten is. De beelden van daar zijn helemaal prachtig. Misschien heb je ze ook al gezien.
Gisteren ben ik lekker in Maastricht geweest, daar was het gezellig druk. Ik heb meer op het terras gezeten dan dat ik winkels heb bekeken.
Het wordt nu jammer om binnen te zitten. Ik ga nog even naar buiten. Groetjes en nogmaals veel succes.
Tiny -
18 April 2010 - 18:26
C&H En Walson:
Bas nog even....en je examen begint!
Toy toy en dan op naar de tjap tjoy! Wel goed eten en drinken ( hmmm )
Walson is vandaag met Joep op de trampoline geweest en papa René heeft het zwembad al voor je schoongemaakt voor als je komt je een "FRISSE"duik kunt nemen, het is hier ijsjes weer en dan hebben we dan ook maar meteen gedaan met Walson op de fiets.Héééérlijk genieten.
tot volgende week zondag. -
18 April 2010 - 19:58
Ieteke:
Succes Bas, we denken morgenvroeg aan jullie!
Je merkt dat je goed Nederlands geoefend hebt, de weblog klinkt weer, zoals de eerste weken in Hong Kong.
Veel groeten uit Waalre